Nieuws

Investering van 100 miljoen dollar maakt Belgische productiesite de meest veelzijdige van Europa

 

 

Antwerpen, 2 mei 2016 – Q8Oils, een filiaal van Kuwait Petroleum International (KPI), heeft vandaag zijn mengfabriek in Antwerpen officieel geopend. Met een investering van 100 miljoen dollar is het meteen een van de grootste en meest geavanceerde fabrieken in Europa. De productiefaciliteit heeft een capaciteit van 125 miljoen liter smeermiddelen, met een mogelijke uitbreiding tot 250 miljoen liter, en een uitstekende verbinding met het VK en de rest van Europa via de weg, het spoor en de zee. Met deze state-of-the-art mengfabriek voert Q8Oils zijn groeistrategie verder uit op de Europese markten en daarbuiten.

 

De state-of-the-art mengfabriek van Q8Oils in Antwerpen is een van de grootste en meest geavanceerde in Europa. Dankzij een investering van 100 miljoen dollar heeft de faciliteit nu een mengcapaciteit van 125 miljoen liter, uitbreidbaar tot 250 miljoen liter per jaar. Het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland zijn uitstekend bereikbaar via de snelweg, het spoor en de zee. De laadarmen aan de aanlegsteiger zijn geschikt voor schepen tot 5.000 ton en met 24 basisolie- en 42 additieventanks produceert de fabriek de breedste waaier producten van gelijk welke blending plant in Europa. Verder kan de mega-menginstallatie batches tot 400.000 liter produceren en de vulhal is uitgerust met half- en volautomatische vullijnen. De strenge interne procedures voor kwaliteitscontrole en de technische ontwikkelingscapaciteiten van wereldklasse worden bovendien aangevuld met een ISO 9001, ISO 14001 en RC 14001 certificering.

 

 

 

“We zijn trots op het werk dat Q8Oils verricht heeft in de Benelux, en vooral in België. Hun groei in retail en direct business is een perfect voorbeeld van het ambitieuze uitbreidingsprogramma dat Q8Oils uitvoert in Europa. We zijn erg blij met onze sterke aanwezigheid op de Europese smeermiddelenmarkt en willen nu onze state-of-the-art mengfabriek gebruiken om onze groeistrategie verder uit te zetten in de Europese markt en daarbuiten”, zegt Al-Rashidi, Voorzitter van Kuwait Petroleum International.

 

 

“De mengfaciliteit werd oorspronkelijk gebouwd in 1891 als een opslagplaats voor brandstof- en smeermiddelenimport uit de VS. Q8Oils kocht de fabriek in 1983. De afgelopen 33 jaar speelden de site en haar 131 werknemers een cruciale rol in ons succes op de smeermiddelenmarkt. Wat je vandaag ziet, begon in 2009 als een masterplan om de groeiambities van onze aandeelhouders te verwezenlijken. Vandaag zijn we trots op de opening van deze state-of-the-art, ecologisch verantwoorde mengfabriek, die blijft gerund worden door lokale, ervaren medewerkers uit de Antwerpse regio”, verklaart Fadel AlFaraj, Kuwait Petroleum Global Business Managing Director.

Kuwait petroleum international

Kuwait Petroleum International, dat bekend is onder de merknaam Q8, houdt zich bezig met de raffinage en de verkoop van brandstoffen, smeermiddelen en andere afgeleide aardolieproducten buiten Koeweit. De onderneming is vooral actief in Europa en in het Verre Oosten.

 

Meer info

 

Missie

De missie van Q8Oils bestaat erin om stabiele, gevarieerde, rendabele en duurzame activiteiten op de smeermiddelenmarkt in stand te houden en uit te breiden. Deze activiteiten leveren een aantrekkelijke opbrengst op voor onze aandeelhouders

  

Meer info

 

Vind aanbevolen olie

Kom snel te weten welk type olie u nodig hebt voor uw automotive toepassing. De aanbevolen olie zal aan de hoogste normen voldoen en kan het brandstofverbruik drukken en de levensduur van uw voertuig verlengen.

  

 

Meer info